print header
click logo 135x37
MIMOSA FOTO, ÅRHUS
print icon

80’erne på godt og ondt

forrige62x33
naeste62x33

Fotoentralen fortsatte til 1984, hvor fagforeningerne bad os om at ansætte flere folk om sommeren for at fyre dem igen om vinteren. Tidligere havde Mimosa kørt et system med overarbejde om sommeren og afspadsering i lavsæsonen. Dette krav betød alt for meget faglig oplæring hver sommer og spild af knowhow. Så man valgte at indgå i et samarbejde med Jens Basse, som drev Basse FOTO på Sct. Knuds Torv og som ligeledes drev et laboratorium (Jeba Color) i kælderen under den gamle Jyllands Posten-bygning i Frederiksgade. For Mimosa betød det, at man kunne bibeholde den gode kvalitet og tre timers service fra tidligere. I den forbindelse flyttede vores laboratoriechef, Georg Holm, med til Jeba Color. Jeba Color samarbejdet fortsatte indtil 1989, hvor konkurrencen fra de såkaldte ekspress service butikker, og Jens Basses allergiske reaktioner overfor kemi, gjorde det umuligt at fortsætte.


1980’erne blev årtiet hvor kamera med autofokus og zoom kom på markedet.

Mimosa blev, som alle dengang, ramt at kartoffelkuren og måtte skære i antallet af personaler. På den måde klarede butikken sig ud af den hårde tid. Nils tog udfordringerne op i branchen og holdt fast i princippet om et stort sortiment og kvalitet til en fornuftig pris. Han var stadigvæk medlem af JYFO´s bestyrelse og prøvede herigennem at få de bedste produkter frem til butikkerne. I disse år blev medlemskredsen stærkt udvidet og et tættere kædesamarbejde blev etableret under kædenavnet JYFO senere Euroactiv/Click.

 

Nils’ søn Robert valgte efter endt skolegang i 1984 at gå i lære hos Byskov Foto i Vejle. Det blev til to år i Vejle, hvorefter han valgte at vende tilbage til Mimosa for at hjælpe, da Nils’ hustru (Roberts mor) var blevet ramt af kræft for anden gang. I disse år læste Robert også HD på Handelshøjskolen som han afsluttede i 1989. Interessen for detailhandel og fotografering samt flere tillidsposter i gadeforeninger og velgørenhed betød, at karrieren blev stukket ud til at være i firmaet og blive udfordret i fotobranchen. Birgit, Nils’ datter, kom i lære hos Mimosa i 1989 og blev udlært i 1991. Mimosa valgte i 1992 ligeledes at lave et fælles familie I/S, da alle ansatte, undtagen nogle bude, var familie.

forrige62x33
tilTop61x26
naeste62x33

Kapitel oversigt

Tiden op til og under 2. verdenskrig

1 - Tiden op til og under 2. verdenskrig

Læs her

streg

Kapitel 2

2 - Emigrationen til USA endte i Tyskland

Læs her

streg

70’erne – en butik i rivende udvikling 

3 - 70’erne – en butik i rivende udvikling

Læs her

streg

80’erne på godt og ondt

4 - 80’erne på godt og ondt

Læs her

streg

90’erne, arkæologi, generationsskifte og ny strategi

5 - 90’erne, arkæologi, generationsskifte og ny strategi

Læs her

streg

Det digitale fotolabs indtog – starten på den 21. århundrede

6 - Det digitale fotolabs indtog – starten på det 21. århundrede

Læs her

streg

Jubilæet i 2011

7 - Jubilæet i 2011

Læs her

streg
Lej et Canon eller Nikon
objektiv. Vi har et bredt
udlejnings sortiment.

Lej et objektiv

Lej et Canon eller Nikon objektiv. Vi har et bredt udlejnings sortiment.
Bestil billeder eller
funprodukter hos Click.
Vi har et bredt udvalg,
og leverer en høj kvalitet.

Bestil Print

Bestil billeder eller funprodukter hos Click. Vi har et bredt udvalg, og leverer en høj kvalitet.
Tekst og billeder i dette dokument er hentet fra Clicks fotoskole på www.click.dk. Alt indhold er Copyright Click 2014.