print header
click logo 135x37
MIMOSA FOTO, ÅRHUS
print icon

90’erne, arkæologi, generationsskifte og ny strategi

Kapitel5 715x294
Dronningen inspicere udgravningerne og arkæologer arnejder på fundamentet fra det gamle rådhus.
forrige62x33
naeste62x33

I løbet af 1990’erne blev der fra kommunens side lavet store planer for forskønnelse af Store Torv, som blev meget afgørende for Mimosas fremtidige strategier. Man blev nød til skære alt personale væk under renovering, da man frygtede et væsentligt fald i omsætning, mens arbejdet stod på. Mimosa var i hele renoveringen tæt på både arkæologer og kommune. Således var man de første til at fotografere det meget interessante fund af et brætspil, og butikken var med, da dronningen besøgte udgravningen midt på Store Torv. Det blev en interessant tid med mange samtaler med kunder og arkæologer om alle fundene. Man fandt i øvrigt både gamle brønde med mødding-affald og fundamentet til det gamle rådhus fra 1900-tallet. Det lykkedes at komme over renoveringen af Store Torv, og de manglende P-pladser, med plus på omsætningen.

 

Ligeledes var det i disse år, at alle med bare en lille drøm om en fotobutikskæde, eller hobbyfotografer som gerne ville gøre foto til sit levebrød, åbnede en fotobutik i Aarhus. Kodak, Fotoknudsen, Family Photo osv. Der var ca. 25 fotobutikker i Aarhus i 1990’erne. Så det var nødvendigt at skille sig ud for at tiltrække kunder. Derfor lagde man en ny strategi for Mimosa, som skulle gøre at butikken blev bedre rustet til den hårdere konkurrence og få en bedre profil overfor kunderne.

Man skiftede fra et centrallaboratorium til at have eget laboratorium, og lavede et nyt moderne atelier, som blev lavet i de gamle produktionslokaler fra laboratorietiden, og butikken fik en overhaling. Nils’ datter Birgit, som havde stor interesse for portrætfotografering og produktion, fik atelieret som sit hovedområde. Man ændrede salgsstrategien for butikken fra at gå meget efter virksomheder som kunder og til at være en butik, som mere henvendte sig til fotografer og hobbyfotografer. Laboratoriedelen blev udviklet væsentligt med nye og bedre maskiner, da konkurrencen fra én-times produktion var blevet stor, og kvaliteten af printene skulle højnes.

 

Efter mange års sygdom måtte Nils’ hustru, Robert og Birgits mor, i 1997 opgive kampen mod kræften. Samtidig blev Nils også opereret for kræft, men det lykkedes ham at komme helt over sygdommen, og han vendte tilbage til firmaet med fuld kraft i 1998. I samme år valgte man også at investere i et endnu større og bedre analogt foto-laboratorium fra Gretag, som på daværende tidspunkt var førende på dette marked.

 

1999 blev igen et skelsættende år for familie-foretagenet. Nils mente, at det var tid til et generationsskifte, og Robert overtog derfor butikken. Birgit valgte at prøve sig selv af i andre brancher, men vendte senere tilbage til fotobranchen. Hun driver i dag Birgit Skou Fotografi fra sit hjem i Stavtrup. Nils blev i firmaet og tog sig af bogholderi-funktionen samt ekspeditioner i butikken, så han forsat kunne betjene kunder, og være en del af firmaet indtil sin pension i 2012.

forrige62x33
tilTop61x26
naeste62x33

Kapitel oversigt

Tiden op til og under 2. verdenskrig

1 - Tiden op til og under 2. verdenskrig

Læs her

streg

Kapitel 2

2 - Emigrationen til USA endte i Tyskland

Læs her

streg

70’erne – en butik i rivende udvikling 

3 - 70’erne – en butik i rivende udvikling

Læs her

streg

80’erne på godt og ondt

4 - 80’erne på godt og ondt

Læs her

streg

90’erne, arkæologi, generationsskifte og ny strategi

5 - 90’erne, arkæologi, generationsskifte og ny strategi

Læs her

streg

Det digitale fotolabs indtog – starten på den 21. århundrede

6 - Det digitale fotolabs indtog – starten på det 21. århundrede

Læs her

streg

Jubilæet i 2011

7 - Jubilæet i 2011

Læs her

streg
Lej et Canon eller Nikon
objektiv. Vi har et bredt
udlejnings sortiment.

Lej et objektiv

Lej et Canon eller Nikon objektiv. Vi har et bredt udlejnings sortiment.
Bestil billeder eller
funprodukter hos Click.
Vi har et bredt udvalg,
og leverer en høj kvalitet.

Bestil Print

Bestil billeder eller funprodukter hos Click. Vi har et bredt udvalg, og leverer en høj kvalitet.
Tekst og billeder i dette dokument er hentet fra Clicks fotoskole på www.click.dk. Alt indhold er Copyright Click 2014.